Vendégkönyv

Foglalás

Pályázatok

Forgóeszközhitel

  • Kedvezményezett neve: Heilwasser-gyógyvíz Kft
  • A projekt címe:  Forgóeszközhitel, „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram -B-”
  • Aszerződött támogatás összege, 14 Millió HUF
  • A felhívás azonosító jele, (GINOP-8.3.5-18/B)
  • A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2023.dec.31.

Napelemes beruházás az AquaTherm Hotelben

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 5,58 millió forint vissza nem térítendő támogatással valósult meg a 35,26 kW-os napelemes rendszer telepítése a HEILWASSER- GYÓGYVÍZ Kft. fióktelepén, Zalakaroson

A 2000-ben alakult HEILWASSER- GYÓGYVÍZ Kft. tulajdonosa és üzemeltetője az AquaTherm Hotelnek***, mely Zalakaros központjától nem messze, a Gyógy-, Termál- és Élményfürdő bejáratától mindössze 300 m-re található, 22 szobával és apartmannal várja vendégeit. A szálloda 2017-ben megszerezte a három csillagos minősítést, de a tervezett fejlesztések és beruházás után szeretné a *** superior szintet elérni.

A projekt célja, hogy a társaság az egyre növekvő energia költségeit a környezetbarát napelemes rendszer segítségével mérsékelje, a rezsiköltségek csökkentése, a megújuló energiaforrásokra alapuló energia előállítás bevezetése. A projekt kiemelt célja egy olyan modern, gazdaságosabban üzemeltethető és a szükségleteknek jobban megfelelő épület kialakítását, mely biztosítja a gazdasági- és a környezeti fenntarthatóságot.

A projekt keretében 35,26 kW-os napelemes rendszer létesült az Aquatherm Hotel villamos energiaellátása érdekében.

A pályázati támogatás a 35,26 kWp teljesítményű napelemes rendszer kiépítésére fordítódott: telepítésre került 86 db 410 Wp monokristályos napelem, 1 db SE10K 1 db SE25K típusú inverterrel felszerelve, tartószerkezettel.

A fejlesztés hatására a rezsiköltségek csökkennek, az épület a végzett tevékenység szempontjából változatlan módon, de a költségek racionalizálásával üzemel tovább. A projekttel az üvegházhatású gáz kibocsátás, így a környezetterhelés csökken. A megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség 0 GJ/év-ről 139,63 Gj/év-re növekedik, az ÜHG becsült éves csökkenése 29,18 t/év, a primer energia felhasználás csökkenés 209,44 GJ/év. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A kedvezményezett neve: HEILWASSER-GYÓGYVÍZIdegenforgalmi, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A szerződött támogatás összege: 5 582 307 Ft
A támogatás mértéke: 55 %
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-02607
A projekt befejezése: 2022. június 30.

További információ kérhető:

Ledneczky Mária ügyvezető

Elérhetőség
Telefon: 30-9565502
e-mail: ledneczkymaria@gmail.com